Woning kopen in Steenwijkerland

Uw droomhuis gevonden? Neem uw eigen aankoopmakelaar mee.

De eerste stap naar een nieuw thuis Het zoeken naar een nieuw thuis begint vaak bij het opnieuw oriënteren. Het vinden van een nieuw thuis begint bij het vaststellen van het zoekgebied. Daarna begint de vraag hoeveel u maximaal kunt lenen. Hoeveel wilt en kunt u de komende 30 jaar uitgeven aan woonlasten? In een oriënterend gesprek leggen onze hypotheekadviseurs uit wat er voor u mogelijk is.

Zoeken naar geschikte woning Als u weet wat u wilt en kunt besteden, dan kunt u op zoek naar een geschikte woning. Samen met uw ‘aankoopmakelaar’ Middelbrink kunt u zoeken naar een woning die aan uw wensen voldoet. Hij/zij begeleidt u in het maken van uw keuzes. Zelf zoeken kan ook, bijvoorbeeld via internet of lokale etalages. Uit een zoektocht maakt u een top drie van de meest geschikte woningen. Denk hierbij aan criteria als omgeving, het aanzicht van de woning en hoe de foto’s op internet er uit zien. Na het maken van een selectie kunnen de bezichtigingen geregeld worden. Uw aankoopmakelaar Middelbrink regelt dit voor u met de verkoopmakelaar.

Bezichtiging Een bezichtiging is altijd spannend, voldoet het huis aan de verwachtingen? Tijdens een bezichtiging kunt u het huis van binnen en buiten goed bekijken. Uw aankoopmakelaar gaat met u mee. Hij/zij wijst u tijdens de bezichtiging op punten waar u zelf misschien niet aan hebt gedacht. Ook denkt de aankoopmakelaar mee op het gebied van bouwkundige staat, of juridische punten, zoals bestemming, recht van overpad. Sommige woningen hebben een te hoge vraagprijs en daarom zal de aankoopmakelaar ook een advies geven over de marktwaarde van het nieuwe huis en proberen barrières weg te nemen.

Uw ideale huis kiezen en onderhandelen over de voorwaarden. De keuze of u een bekeken woning gaat kopen neemt u na de bezichtiging. Naar welke woning gaat uw voorkeur uit? Wilt u de woning nogmaals bekijken om er helemaal zeker van te zijn? Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belangen en zal in samenspraak met en namens u de onderhandelingen uitvoeren. Hij/zij is gespecialiseerd in het vak onderhandelen en weet waarop gelet moet worden om de woning tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden aan te kopen.
Samen met uw aankoopmakelaar stemt u de te volgen strategie af. Soms zijn aanvullende onderzoeken nodig, zoals een bouwkundige keuring, verbouwingsbegroting, offerte asbestverwijdering en bouwvergunning . De aankoopmakelaar begeleidt deze onderzoeken.

Bod uitbrengen. Als het eindbod door de verkoper wordt geaccepteerd, dan heeft u een nieuw huis gekocht. Gefeliciteerd! Maar de kurk kan nog niet van de fles, want nu komt de spannende fase waarin alles afgewerkt moet worden. Eerst wordt er een koopovereenkomst gemaakt en de aankoopmakelaar controleert of de overeenkomst aan alle voorwaarden voldoet.

Financiering regelen Op het moment van aankoop moet de financiering geregeld worden. De aankoopmakelaar zorgt dat er contact wordt gelegd met de hypotheekadviseur. Door de samenwerking vindt er een naadloze overdracht van informatie plaats en hoeft u zich als koper geen zorgen te maken over het bewaken van het proces.

Sleuteloverdracht Het team zorgt voor de overdracht van gegevens aan de notaris. Deze kan dan de benodigde akten opstellen. Uiteraard worden de akten beoordeeld door de aankoopmakelaar en de financieel adviseur.
Op de afgesproken dag vindt er een eindinspectie van de woning plaats, inclusief een opname van de meterstanden. Daarna gaan we met zijn allen naar de notaris. Nadat de handtekening is gezet, krijgt u de sleutel van uw nieuwe huis.


Zoekopdracht U kunt bij ons ook een gratis zoekopdracht plaatsen. Wanneer er een geschikt nieuw aanbod komt, zullen wij u informeren over de mogelijkheden. 

Aanvraag
Het aanvragen van aankoopbegeleiding is vrijblijvend en verplicht u nog tot niets. Neem contact met ons op door middel van het contactformulier op onze website.